Görüntülenme: 1106
2 0
Okuma Süresi:1 Dakika, 45 Saniye

İki yan odada kablosuz internet çekmiyor! Bu durum birçoğumuzun yaşadığı sıkıntılardan birisidir. Eğer oturduğunuz evinizin alanı büyük veya duvarları kalınsa bir yan odadan bile kablosuz erişim noktasına bağlanmanız mümkün olmayabilir. Aynı sorun ile kendim karşılaştım ve cihazlar üzerinde biraz araştırma yaptım. Bulunduğum konum kalabalık bir site ve dolayısı ile SSID ler havada uçuşuyor 🙂 Kablosuz ağ taraması yaptığımda 15-20 civarı kablosuz erişim noktası görüyorum. İşin alengirli tarafı burada başlıyor, terimleri görünce aklınız karışmasın açık açık, basit bir şekilde anlatmaya çalışacağım. Diğer odaya kablo çekmem zor olacağı veya koridorun ortasından kablo geçirmek istemediğim için elektrik hattı üzerinden data transferi yapan cihazları inceledim. Açıkcası diğer cihazların fiyatları biraz pahalı geldiği için bu cihaz işimi göreceğinden dolayı Tenda pw201a modelini tercih ettim. Kutusu aşağıdaki fotoğrafta gördüğünüz gibi.

Bu gibi bir cihaz alacaksanız ilk önce dikkat etmeniz gereken özellik olarak Kablosuz internet yayını (Wifi dememeyi tercih ediyorum wi-fi kelimesinin anlamı çok saçma geliyor) özelliğinin bulunması olmalı. Çünkü sadece elektrik hattı üzerinden aldığı datayı kablolu internet çıkışı olan cihazlar ve fiyatları biraz daha uygun. Kablolu ve kablosuz interneti kullanmak istiyorsanız dediğim gibi kutunun veya e-ticaret sitelerinde açıklamalarında wifi simgesinin olduğu cihazları almanız gerekmekte.

Modeminizin yanına takmanız gereken küçük cihazın Lan girişine, modeminizin herhangi bir portuna kablo ile bağlıyoruz.

Cihazı modeme bağladıktan sonra elektrik prizine takıyoruz. Diğer cihazı istediğimiz odaya giderek herhangi bir elektrik prizine takıyoruz.

Ben çalışma odamdaki prize takarak evde %100 lük bir kapsama alanı oluşturmayı başardım. Sadece kablosuz cihazlardan bağlanacağım için bu cihazından altında bulunan kablolu çıkışını kullanmadım. Eğer masaüstü bilgisayarda kullanacaksanız cihazın altında 1 adet data çıkışı var.

Kuruluma gelecek olursak cihazları modeme ve elektrik prizlerine taktığım anda internete bağlanabilecek şekilde hazır geldi. Tabiki güvenlik açısından cihazın içine 192.168.0.254 ipsinden bağlanarak cihazın giriş şifrelerini ve kablosuz yayın isim ve şifrelerini değiştirmeyi unutmayın.

Bu cihaz teorik olarak aynı ev içinde elektrik tesisatında çalışmaktadır. Aynı bina içindeyiz bir yan komşumun prizine taksam çalışır mı? Aldığın Rx – Tx hızları nedir? gibi soruları bir sonraki yazımda paylaşacağım.

Kısa bir süre sonra da wifi 6 teknolojisinden bahsedeceğim. Hepinize düşük pingli günler dilerim.

Herhangi bir sorunuz olursa bana [email protected] adresinden ulaşabilirsiniz.

Happy
Happy
100 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post iphone’da makro yazma nasıl yapılır?
Next post Direct Admin Panel php versiyonu değiştirme

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir